Primul canal televizat ortodox din Moldova

Ortodoxie.md ‘s Weblog: Slava Domnului pentru toate!

Introducera obiectului „Bazele Ortodoxiei” în şcoli trebuie să se înceapă de la modificarea Constituţiei Republicii Moldova

După cum cunoaştem de Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a fost lansată ideea predării obiectului „Bazele Ortodoxiei” în învăţământul preuniversitar din Republica Moldova. În acest sens ar fi util de sugerat celor interesaţi în soluţionarea eficientă a problemei menţionate să propună spre votare în cadrul referendumului şi modificărea Constituţiei Republicii Moldova. Este necesar de a modifica obligatoriu cel puţin articolul 35 „Dreptul la învăţătură” din Constituţia Republicii Moldova, care la moment interzice predarea religiei în învăţămîntul de stat în Republica Moldova:
Articolul 35
Dreptul la învăţătură
(8) Statul asigură, în condiţiile legii, libertatea învăţămîntului religios. Învăţămîntul de stat este laic.

Dar se poate să fie necesar de a modifica şi articolul 31 „Libertatea conştiinţei” şi articolul 5 ”Democraţia şi pluralismul politic” din Constituţia Republicii Moldova.

Oricum o intervenţie referitor la Constituţia Republicii Moldova este strict necesară reieşind din faptul că Constituţia Republicii Moldova în conformitate cu articolul 7 din Constituţie este Lege Supremă.

Articolul 7
Constituţia, Lege Supremă
Constituţia Republicii Moldova este Legea ei Supremă. Nici o lege şi nici un alt act juridic care contravine prevederilor Constituţiei nu are putere juridică.
Dacă la referendum va fi adoptată o lege organică sau ordinară care aprobă predarea obiectului „Bazele Ortodoxiei”, fără modificarea Constituţiei această lege poate fi declarată neconstituţională.

Expert independent

Reclame

Mai 14, 2010 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: